fredag 16 september 2011

Paj-recept

Lägger framöver ut lite recept som visar hur jag på enklast sätt ändrar och lägger till nya, lite mindre onyttiga livsmedel för att få upp "nyttighets-faktorn" i maträtterna. Det jag försöker inrikta mej på är att höja upp proteinvärdet i rätten och dryga ut med grova grönsaker. Vissa rätter är i grunden rent av onyttiga, men eftersom jag inte är nån renlevnads-människa så låter jag mej själv falla för frestelsen och då försöker jag göra dom lite "bättre" för att inte bli alltför tung för magen. Här ett litet exempel ( bild kommer snart )

       Recept                                                        Mitt recept
        Deg                                                               Deg
100 gram smör                                                100 gram kesella
3 dl vetemjöl                                                    3 dl dinkelmjöl
3 msk vatten                                                    3 msk vatten

       Fyllning                                                          Fyllning
200 gram strimlad skinka                                 200 gram strimlad hamb.kött
4 dl riven ost                                                   Ca 250 gram färskost ( Philadephia ost ev.smaksatt )
Stamningen till båda varianterna innehåller 3 ägg, 3 dl mjölk, salt och peppar. 200 grader i 30 minuter.

                                                   

Inga kommentarer: