Lägger framöver ut lite recept som visar hur jag på enklast sätt ändrar och lägger till nya, lite mindre onyttiga livsmedel för att få upp "nyttighets-faktorn" i maträtterna. Det jag försöker inrikta mej på är att höja upp proteinvärdet i rätten och dryga ut med grova grönsaker. Vissa rätter är i grunden rent av onyttiga, men eftersom jag inte är nån renlevnads-människa så låter jag mej själv falla för frestelsen och då försöker jag göra dom lite "bättre" för att inte bli alltför tung för magen. Här ett litet exempel ( bild kommer snart )
Recept Mitt recept
Deg Deg
100 gram smör 100 gram kesella
3 dl vetemjöl 3 dl dinkelmjöl
3 msk vatten 3 msk vatten
Fyllning Fyllning
200 gram strimlad skinka 200 gram strimlad hamb.kött
4 dl riven ost Ca 250 gram färskost ( Philadephia ost ev.smaksatt )
Stamningen till båda varianterna innehåller 3 ägg, 3 dl mjölk, salt och peppar. 200 grader i 30 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar